"ΕμείςείμαστεΜασόνοι!",είπαν4μέλη τουΠαιδ.Ινστ

Πήγαινε κάτω

"ΕμείςείμαστεΜασόνοι!",είπαν4μέλη τουΠαιδ.Ινστ

Δημοσίευση από Παλαιομνήμων Την / Το Πεμ Μαρ 12, 2009 1:11 am

<<"Εμείς είμαστε Μασόνοι!",είπαν 4 μέλη του Παιδαγωγικού (Ινστιτούτου)>>

<<"Εμείς είμαστε Μασόνοι!",είπαν 4 μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό κατά τη διάρκεια της συγγραφής -μαζί με τον καθηγητή Β. Φίλια- του βιβλίου των Θρησκευτικών της Α' Λυκείου. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πατέρας Μεταλληνός στην Ημερίδα των Θεολόγων στη Λευκάδα πριν από μερικούς μήνες, και καλό θα είναι, τώρα που ο νέος υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος ξεκινάει "από το μηδέν", να το έχει υπ' όψιν του και να μας πει αν αποδέχεται να καθορίζουν οι μασόνοι -με αυτήν τους την ιδιότητα- την ύλη των βιβλίων μας.

Όπως είπε ο π. Γ. Μεταλληνός στο μπλογκ Thriskeftika, <<ένα βασικό μειονέκτημα του εκπαιδευτικού έργου, είναι τα Αναλυτικά Προγράμματα που εντάσσονται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Μα δίνουν μετά τα καλούπια και λένε σε μας τους συγγραφείς να ρίξουμε υλικό μέσα στα συγκεκριμένα καλούπια.

Σε μένα λοιπόν και στον κ. Φίλια ανατέθηκε η συγγραφή του βιβλίου της Α' Λυκείου. Έπρεπε να γράψουμε και για την θέση της Εκκλησίας απέναντι σε άλλα θρησκεύματα. Πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο, οι μασόνοι και οι χιλιαστές μας έκαναν αγωγές. Ζητήσαμε ακρόαση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι). Όταν πήγαμε να τους συναντήσουμε, 4 μέλη του Π.Ι. (η μία ήταν γυναίκα), όχι θεολόγοι, μας είπαν ευθαρσώς: "Εμείς είμαστε μασόνοι". Ο πρόεδρος του Π.Ι. ήρθε σε δύσκολη θέση, αλλά εγώ τους είπα "Αυτό με χαροποιεί", γιατί ξέραμε με ποιους είχαμε να κάνουμε. Τελικά γράψαμε τις ενότητες αναφέροντας αρχικά τη διδασκαλία των μασόνων και των χιλιαστών και μετά τις εγκυκλίους της Εκκλησίας για τις ομάδες αυτές. Μετά από δύο-τρία χρόνια, μια μέρα μου τηλεφώνησε ο κ. Φίλιας και με ρώτησε αν είχα δει τη νέα ενότητα του βιβλίου της Α' Λυκείου. Το βιβλίο είχε αλλαχθεί και έγραψε τελείως διαφορετικά από αυτά που εμείς είχαμε γράψει. Κάποιοι δικοί μας έκαναν αλλαγές χωρίς να το ξέρουμε. Τότε ζητήσαμε την απόσυρση συνολικά του βιβλίου και τη συγγραφή αλλού από άλλους συγγραφείς. Αλλά αυτό δεν έγινε
>>.

Εμείς έχουμε μερικές παρατηρήσεις να κάνουμε:

1. Η ομολογία μελών του Π.Ι. ότι είναι μασόνοι φανερώνει ξεκάθαρα γιατί τα βιβλία αποχριστιανίζονται. Πώς μπορούμε να δεχόμαστε τα νέα βιβλία αδιαμαρτύρητα όταν ξέρουμε με βεβαιότητα ότι ανάμεσα στους υπεύθυνους για το περιεχόμενό τους υπάρχουν μασόνοι; Άλλωστε και ο π. Γεώργιος διερωτήθηκε αν και σήμερα υπάρχουν μασόνοι στο Π.Ι. και θεώρησε πως το γεγονός αυτό μπορεί να μας ερμηνεύσει γιατί το μάθημα των Θρησκευτικών πολεμείται.

2. Η ευθύνη για την αλλαγή της ενότητας για τους χιλιαστές ανήκει στο Π.Ι. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας αποκαλύψουν οι θεολόγοι του Π.Ι. τον συγγραφέα της νέας ενότητας για τους χιλιαστές. Σε κάθε περίπτωση, είναι αντιδεοντολογικό και άδικο να αποδίδεται η νέα ενότητα στον π. Γεώργιο και τον κ. Φίλια (που τα ονόματά τους αναφέρονται ως συγγραφέων του βιβλίου), ενώ την έχουν γράψει άλλοι. Επίσης, είναι ψευδής η πληροφορία ότι οι συγγραφείς συμφώνησαν δήθεν για τη νέα ενότητα για τους χιλιαστές. Ούτε ενημερώθηκαν για την αλλαγή, ούτε πολύ περισσότερο συμφώνησαν με αυτήν.

3. Η νέα ενότητα για τους χιλιαστές πρέπει να αποσυρθεί και να επανέλθει η παλαιότερη που είχαν γράψει οι συγγραφείς του βιβλίου.

Ας τα γνωρίζει αυτά ο κ. Σπηλιωτόπουλος...>>

("Παρόν", Κυριακή 1 Μαρτίου, 2009, φ.852, σελ.14)

_________________
"Ο Πατριωτισμός, είναι το οξυγόνον του Έλληνος", Γ. Σεφέρης
avatar
Παλαιομνήμων
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1812
Registration date : 29/10/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης